ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ERASMUS+ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗΣ

Στα πλαίσια δράσεων των προγραμμάτων Erasmus+ του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης , πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο χώρο του σχολείου, συνάντηση με τους γονείς και τους μαθητές που συμμετέχουν στα προγράμματα KA2 Σύμπραξης Σχολείων με τίτλους ?Flying Across Borders? και ?We All Stand Together? .

erasmus1

Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία του διευθυντή του σχολείου κ. Τζελέπη Βασίλειο και της παιδαγωγικής ομάδας των προγραμμάτων Erasmus+, έγινε ενημέρωση για τις δράσεις που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της 2ης ανταλλαγής μαθητών του προγράμματος ?Flying Across Borders? το διάστημα 19-23/11/2018. Οι 12 μαθητές και οι 7 συνοδοί καθηγητές τους από τη Σουηδία, Τσεχία και Ισπανία, φιλοξενήθηκαν από μαθητές της Α και Β τάξης του σχολείου και τις οικογένειες τους.

erasmus2

Η συνάντηση εκτός από ενημερωτικό είχε και επιμορφωτικό χαρακτήρα καθώς κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του σεμιναρίου του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας, υπό τη ΚΑ1 Erasmus+ δράση, με τίτλο ? Coaching in Educational Contexts to reduce Early School Leaving?.

erasmus3

Το σεμινάριο είχε σκοπό την επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου και παρουσίασης εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης της σχολικής διαρροής με «Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης».

erasmus4 erasmus5

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος, παρουσίασε τη μέθοδο «Σύντομου Χτυπήματος» στους γονείς και τους μαθητές και εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας και τα αναμενόμενα αποτελέσματα αυτής.

erasmus6

Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις πάνω στο περιεχόμενο και την εφαρμογή των μεθόδων αυτών.